Maja se preseli v novo hišo

23.04.2023 1201 Vroče zgodbe

Maja je bila navdušena, ko je izvedela, da se bo s fantom preselila v novo hišo. Že dolgo si je želela bivati v soseski, kjer bi imela svoj mir, hkrati pa bi bila blizu vsega, kar potrebuje. Tako se je zgodilo, da so se preselili v hišo, ki je bila tik ob hiši starejšega gospoda Mateja.

Sprva se je Maja zdelo nekoliko čudno, da se je ob njihovi novi hiši znašel ležalnik, ki ga ni bilo tam prej. Ampak kmalu je ugotovila, da je to ležalnik starega gospoda Mateja, ki si ga je postavil v svojem dvorišču. Maja se je pogosto spogledovala čez cesto k njemu, ko je videla, da sedi na ležalniku in bere knjigo ali pije kavo.

Čez čas se je zgodilo, da se je Maja srečala s starejšim gospodom Matejem. Bila je na vrtu, ko se je znašel pred njo. Matej jo je prijazno pozdravil in jo povprašal, kako ji je v novi hiši. Maja je bila vesela, da se je nekdo iz soseske zanimal zanjo, zato je z veseljem odgovorila na njegovo vprašanje.

Od takrat naprej sta se začela redno srečevati. Vsako jutro sta se srečala, ko je Matej vzel svoj ležalnik ven in sedel na soncu. Maja bi bila na svojem vrtu ali na terasi in pozdravila gospoda Mateja. Čez čas sta začela klepetati in se spoznavati. Maja je spoznala, da je Matej prijazen in zanimiv sogovornik, ki ji lahko pove veliko zanimivih zgodb.

Medtem pa se je Maja začela tudi bolj družiti s svojim fantom. Njen fant, Marko, je bil prijazen in skrben fant, ki je bil z njo odličen prijatelj. Zelo sta se imela rada in bila sta neločljiva. Marko je bil ljubosumen na Mateja, ko je videl, kako se Maja vedno bolj pogovarja z njim. A Maja mu je zagotovila, da ni razloga za skrb, da je le prijazen sosed in da ji je všeč, da se spoznava z ljudmi iz soseske.

Maja in Marko sta preživljala večerje na terasi in zvečer se sprehajala po soseski. Marko je opazil, da Maja vedno bolj pogleduje čez cesto v Matejevo dvorišče. Marko se je počutil zapostavljeno in ugotovil, da mu je Matej vzel pozornost, ki bi mu jo moral nameniti on sam.

Maja je opazila, da Marko postaja ljubosumen na njen odnos z Matejem. Čutila je, da Marko ne razume, da se lahko druži tudi s starejšimi ljudmi, ne samo z vrstniki. Zato se je odločila, da se bo pogovorila z njim in poskusila razložiti svoja čustva.

"Mislim, da si ljubosumen na Mateja, a to ni potrebno. On je le prijazen sosed, ki mi je všeč kot oseba, ne kot fant," je začela Maja.

Marko se je malce pomiril, a še vedno ni bil prepričan.

"Matej ima veliko življenjskih izkušenj in zelo zanimive zgodbe, ki me fascinirajo. Rad mi pomaga pri reševanju različnih težav in me spodbuja, da razmišljam drugače," je nadaljevala Maja.

Marko je videl, da Maja resnično uživa v družbi Mateja, zato je poskušal bolj razumeti njeno stališče. "Razumem, da imaš radi Mateja in da je pomemben del tvojega življenja. Ampak le prosim, da me ne pozabiš in da mi še vedno posvetiš dovolj časa," je rekel Marko.

Maja se je nasmehnila in ga objela. "Nikoli ne bom pozabila nate, si moj fant in moja ljubezen," je rekla.

Čez nekaj dni je bilo toplo poletno popoldne. Maja in Marko sta se odločila, da se bosta uležala na ležalniku na terasi in uživala v soncu. Čez cesto pa je sedel tudi Matej na svojem ležalniku. Maja je videla, da se ji nasmehuje, zato se je nasmehnila nazaj.

Ko se je Marko zazrl proti sosedovi hiši, je videl, da sta Maja in Matej nasmehnila drug drugemu. Zdelo se mu je, da se z Matejem vedno bolj spogledujeta in da se med njima dogaja nekaj več. Čutil je, da mu je Maja spet izmuznila in da je vpletena v nekakšno romantično zvezo z Matejem.

Maja je opazila, da se Marko ne počuti dobro in mu je skušala razložiti, da med njo in Matejem ni ničesar več kot prijateljstvo. Marko ji ni verjel in jo je zapustil.

Maja je bila osupla in žalostna. Njena dolgoletna ljubezen se je razpadla, zato se je zatekla k Mateju, ki ji je bil v oporo in jo poskušal potolažiti.

Medtem ko sta sedela na ležalniku na sosedovem dvorišču, sta začela klepetati o temah, ki sta jih oba poznala. Njuni pogovori so se prepletali v čudoviti harmoniji, njune roke pa so se nenamerno dotikale. Čutila sta privlačnost drug do drugega, a se tega nista hotela zavedati.

Ko sta prišla do kratke tišine, sta se spogledala. Matej je položil roko na Majino in ji rekel: "Zelo mi je všeč, da se lahko z nekom tako pogovarjam. Že dolgo nisem spoznal koga, s kom bi se lahko tako odprto pogovarjal"

Maja se je zahvalila in pogledala v njegove oči. Začutila je, kako se ji srce hitreje utripa in kako se je njena koža zarosila. Občutila je privlačnost do Mateja, ki jo je prestrašila. Vedela je, da se ne bi smela počutiti tako do njega, saj je bil le njen sosed in prijatelj. Ampak, ne glede na to, kako si je želela zanikati, kar čuti, ji je bilo jasno, da do njega goji nekakšna čustva.

Medtem pa je Marko premišljeval o svojem odnosu z Majo. Ugotovil je, da je bil ljubosumen na Mateja, ker je bil prepričan, da med njim in Majo nekaj teče. A zdaj je videl, da je bil v zmoti. Maja ga je ljubila in ni bila nikoli nič več kot samo prijateljica z Matejem.

Naslednji dan se je odločil, da se vrne k Maji in se ji opraviči. Zavedal se je, da jo je nehote prizadel, in si je želel popraviti svojo napako.

Maja je bila presenečena in obenem vesela, ko je videla Marka pred svojim pragom. Objel jo je in ji rekel, da jo ljubi. Maja je začutila, da se ji vračajo občutki do njega, zato se mu je nasmejala in ga poljubila.

Kasneje tistega dne se je Maja spet srečala s Matejem. Pogovarjala sta se o Marku in o tem, kako sta se pobotala. Matej jo je pogledal v oči in ji rekel: "Vidim, da si srečna s Markom. To mi je všeč, ker si zaslužiš le najboljše."

Maja se je nasmehnila in se zahvalila za prijateljstvo. Nato pa sta se spet začela pogovarjati, ki raznih temah, ki so ju združevale. Ta večer je bilo nekaj drugače. Oba sta čutila privlačnost, ki sta jo do zdaj skrivala. Njuni pogledi so se spet srečali in tokrat nista mogla več zanikati, da se med njima dogaja nekaj več kot samo prijateljstvo.

Maja je začutila, kako ji srce v prsih hitreje utripa in kako se ji kri pretaka po žilah. Njena koža je gorela od strasti, ki jo je čutila do Mateja. Ta večer se je zgodilo nekaj, kar si ni nikoli upala priznati sama sebi - zaljubila se je v svojega soseda.

Matej je zaznal njeno vzburjenost in ji tiho rekel: "Vem, da si me vedno privlačila, vendar se nisem upal pokazati svojih občutkov do sedaj. Zdaj vidim, da se čutita enako in da si tudi ti zaljubljena vame."

Maja se je zazrla v njegove oči in mu pritrdila. Bila je srečna, da sta si končno priznala svoja čustva in da sta se približala drug drugemu.

Ulegla sta se na ležalnik na njegovem dvorišču. Oba sta čutila vročico strasti in si želela izkusiti ljubezen, ki sta jo čutila drug do drugega. Pogledala sta se v oči in si brez besed izmenjala občutek začetka ljubezenskega razmerja. Matej jo je nežno poljubil in Maja se mu je predala v objem.

Ljubezenska noč na ležalniku je bila polna strasti in ljubezni. Oba sta se počutila kot da sta se znašla na nekem drugem planetu, kjer je ljubezen edino kar šteje. Vsak dotik in poljub je bil poln strasti in občutkov, ki jih nista čutila že dolgo časa.

Vedela sta, da je to šele začetek njunega ljubezenskega razmerja, ki bo morda trajalo vse življenje.

 

 

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti